Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Ζητεί από ΥΠΟΙΚ αναλογιστικές μελέτες για την εθελούσια έξοδο στις τράπεζες

Την εκπόνηση οικονομικών μελετών για τη δαπάνη που επέφεραν στο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων…

Την εκπόνηση οικονομικών μελετών για τη δαπάνη που επέφεραν στο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που εφάρμοσαν συγκεκριμένες τράπεζες για το προσωπικό τους, ζητεί με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Στην επιστολή του ο κ. Στρατούλης επισημαίνει, ότι μελέτες όπως αυτές που αφορούν το κόστος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προσωπικού Τραπεζών, θεωρούνται Ειδικές Οικονομικές Μελέτες και δεν περιλαμβάνονται σύμφωνα με το νόμο στις αρμοδιότητες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Συνεχίζοντας ο κ. Στρατούλης επικαλείται προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία είχε απαντήσει θετικά σε αίτημά του υπουργείου Εργασίας και είχε αναθέσει την εκπόνηση ειδικής οικονομικής μελέτης για την πιο πρόσφατη εθελουσία έξοδο προσωπικού στον τραπεζικό κλάδο.

Με βάση τις οικονομικές μελέτες που θα εκπονηθούν το υπουργείο Εργασίας, θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τράπεζες την αναγνώριση και την εκπλήρωση των νόμιμων υποχρεώσεών τους προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment