Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ.Κουτσούμπας: Θα πληρώσουμε ακριβά οποιαδήποτε εμπλοκή μας στη Συρία (video)



Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην, με οποιοδήποτε τρόπο, εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στην Συρία. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πληρώσουν ακριβά οποιαδήποτε εμπλοκή σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, ούτε τα μικρά παιδιά δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς και τα προσχήματα, που έχει η αμερικάνικη ηγεσία και οι σύμμαχοι της, σε αυτό το ζήτημα σχετικά με τα χημικά στη Συρία, «αφού μυρίζει από μακριά ότι πρόκειται για προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι βέβαια του καθεστώτος του Άσαντ. Από εκεί και πέρα νομίζουμε ότι ακόμα και ένα μικρό χειρουργικό -όπως το λένε- σύντομο πλήγμα στη Συρία, εκ μέρους των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή αυτή», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «είναι μια περιοχή, όπου είναι πεδίο σκληρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καπιταλιστικά κράτη και διεθνών και περιφερειακά».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τεράστια γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία της περιοχής, λόγω του ορυκτού πλούτου, των πετρελαίων, του φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς τους

Ο κ. Κουτσούμοας πρόσθεσε ότι «Η νεολαία, ο λαός μας το εργατικό λαϊκό κίνημα θα πρέπει να επαγρυπνούν συνεχώς και να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα»: «Μαζί με την καθημερινή πάλη για την επιβίωση από την καπιταλιστική κρίση από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τα αντιλαϊκά μέτρα, την πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και όλων των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων που έρχονται ξανά, οι μειώσεις των μισθών των συντάξεων, η ένταση της ανεργίας, των απολύσεων, αλλά και το τελευταίο κρούσμα με την προσπάθεια για συρρίκνωση και τελικό κλείσιμο όπως ακούγεται της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, της ΕΛΒΟ, της ΛΑΡΚΟ, θα πρέπει ο λαός μας μαζί με όλα αυτά να βάλει στα συνθήματα του, στους στόχους πάλης του, την απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε επέμβαση, τη μη συμμετοχή της, να κλείσει εδώ και τώρα η βάση της Σούδας και βεβαίως να μην δοθεί καμία άλλη διευκόλυνση όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας ή άλλες υποδομές στη χώρα μας» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας «να γίνει ξανά σύνθημα αυτό που φωνάζουν οι νέοι και οι νέες της πατρίδας στις διαδηλώσεις κάθε μέρα, ‘ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών’»

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, είπε ότι «η συζήτηση ήταν κυρίως για τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά βεβαίως μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με την πολιτική επικαιρότητα και τα προβλήματα που σας ανέφερα».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Leave a Comment