Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ.Αβραμόπουλος: Η Κύπρος δεν είναι μόνη της

Η Κύπρος δεν είναι μόνη της σε αυτή την περιπέτεια που περνά, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Ολλανδίας Φρανς Τίμμερμανς.

Η Κύπρος δεν είναι μόνη της σε αυτή την περιπέτεια που περνά, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Ολλανδίας Φρανς Τίμμερμανς.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει κοντά της την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή οικογένεια και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει ελληνική λύση, ολλανδική λύση, ούτε καν κυπριακή λύση», αλλά «ευρωπαϊκή λύση».

Όπως επισήμανε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι ενιαίο και αν κάποιο από τα μέρη του κλονιζόταν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολική κατάρρευση.

Σχετικά με την Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος συναρτάται με το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Όποιος επενδύει στην κρίση διαπράττει στρατηγικό λάθος, καθώς πρόκειται για ένα πανδημικό φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα και μπορεί να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις» διαμήνυσε επίσης προς την Άγκυρα ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο κ. Τίμμερμανς δήλωσε από την πλευρά του ότι η λύση στο θέμα της Κύπρου «δεν αποτελεί ένα μοντέλο καθώς η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment