Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Οι διαπραγματεύσεις για τον φάκελο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ξανάρχισαν πριν από οκτώ ημέρες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Χωρίς σημαντική πρόοδο ολοκληρώθηκε ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 στη Νέα Υόρκη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Fars.

Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες στο άμεσο μέλλον.

Οι διαπραγματεύσεις για τον φάκελο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ξανάρχισαν πριν από οκτώ ημέρες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η προθεσμία για να υπάρξει οριστική συμφωνία λήγει στις 24 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε την Παρασκευή ότι χρειάζεται να ληφθούν «θαρραλέες αποφάσεις» για να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, ενώ τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Τεχεράνης θα είναι «απαράδεκτη».

Το Παρίσι, η Τεχεράνη, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον παραδέχθηκαν χθες ότι ο κύκλος των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη δεν σημείωσε κάποια αποφασιστική πρόοδο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment