Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΚΕΔΕ – Στουρνάρα



Με άδεια χέρια έφυγε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από τη συνάντηση με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι, ο υπουργός δεν ικανοποίησε τα οικονομικά αιτήματά τους, λέγοντάς τους ότι η όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι και πρόσθεσε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, περισσότεροι από 100 δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών των επόμενο μήνα.

Συνάντηση δημάρχων με Στυλιανίδη για τα οικονομικά των ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ οι δήμαρχοι συναντήθηκαν νωρίτερα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έξω από το υπουργείο διαδήλωναν περίπου 500 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν – ήδη σε 15 δήμους ανά τη χώρα δεν καταβλήθηκε το 15νθήμερο στους εργαζόμενους, σύμφωνα με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών πέραν των 35 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκαν επιπλέον για να αντιμετωπιστούν κάποια άμεσα προβλήματα δεν μπορεί να εκταμιευθεί άλλο κονδύλι.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κλαυδία, Καψάλης και Ελληνίδου σε τρεις μεγάλες συναυλίες στο Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Χριστουγεννιάτικη εικαστική δράση παιδικής δημιουργίας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Δεκεμβρίου 2025

Peristeri News

Leave a Comment