Για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες…
Οι υπεύθυνοι σε ένα καταφύγιο θαλάσσιας ζωής αναγκάστηκαν να δώσουν αντικαταθλιπτικά στους πιγκουίνους για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από την αρχή της χρονιάς στη βορειοανατολική Αγγλία.
Οι πιγκουίνοι προέρχονται από μια περιοχή «όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι παρόμοιες» με αυτές του Γιόρκσιρ, όμως «δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτού του είδους τον άσχημο καιρό για τόσο μεγάλο διάστημα», επεσήμανε μια συνάδελφός της.
Οι πιγκουίνοι παραμένουν στα ζεστά αντί να κολυμπούν στο νερό, που είναι το φυσικό τους περιβάλλον και τα αντικαταθλιπτικά έχουν στόχο να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
«Ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν πως δεν κινδυνεύουν. Δεν γνωρίζουν τίποτε για την αγωγή (που τους δίνεται). Πρόκειται για πολύ μικρά χάπια. Δεν έχουν άσχημη γεύση», σημείωσε η Κρόφορντ.
Οι πιγκουίνοι του είδους Humboldt απειλούνται με εξαφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον στην Χιλή και το Περού εξαιτίας διάφορων παραγόντων.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση και η αύξηση των αρουραίων που τρώνε τα αυγά τους.
Έξι αρσενικοί πιγκουίνοι του ίδιου είδους που ζουν σε έναν ζωολογικό κήπο στο Μπρέμερχαβεν της βορειοανατολικής Γερμανίας είχαν έλθει στην επικαιρότητα το 2005.
Οι αρχές του ζωολογικού κήπου, αναστατωμένες από τις ομοφυλοφιλικές τάσεις τους, έφεραν θηλυκούς πιγκουίνους από τη Σουηδία με την ελπίδα να διασφαλίσουν την αναπαραγωγή του είδους σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

