Σημαντικό πλήγμα στην εγκληματικότητα στη Δυτική Αθήνα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές, κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής της Γ.Α.Δ.Α. με τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαϊδαρίου και Αιγάλεω.
Ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση της συμμορίας, συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών με στόχο την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 23ης Ιανουαρίου 2026, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, δύο άτομα ηλικίας 19 και 21 ετών, τα οποία φέρονται ως μέλη της συμμορίας, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου 2026, οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαϊδάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από υπάλληλο, υπό την απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί στη συμμορία τουλάχιστον από τις αρχές του 2025, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω ληστειών και κλοπών, κυρίως σε καταστήματα που λειτουργούσαν μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες.
Η μεθοδολογία δράσης τους περιλάμβανε την επιλογή καταστημάτων στα οποία είτε είχαν εργαστεί στο παρελθόν είτε είχαν επισκεφθεί για κατόπτευση. Εισέρχονταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας μάσκες και κουκούλες, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν κλεμμένες δίκυκλες μοτοσυκλέτες για τη διαφυγή τους, ενώ σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να τραυματίσουν υπάλληλο με αεροβόλο όπλο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, επτά αμπούλες αερίου αεροβόλου όπλου, δύο τρίφτες και μικροποσότητα κάνναβης.
Ενδεικτικό της θρασύτητας των δραστών αποτελεί το γεγονός ότι είχαν αποκρύψει αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρι και γάντια που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες σε θαμνώδη περιοχή εντός του προαύλιου χώρου σχολικού συγκροτήματος στο Χαϊδάρι.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε περιοχές του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω και του Περιστερίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

