PeristeriNews.gr
Διεθνή

BBC: Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης


Αναφορά στην Ελλάδα κάνει το BBC σε άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκή κρίση: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ασθενής της Ευρώπης».

Αναφορά στην Ελλάδα κάνει το BBC σε άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκή κρίση: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ασθενής της Ευρώπης».

Το αγγλικό μέσο παραθέτει τα παραδείγματα Ελλήνων που βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη χρεωμένοι και χωρίς δουλειά, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πολίτες οι «τυφλές» περικοπές στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το BBC, το 15% των Ελλήνων είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια ή υπηρεσίες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ενώ παραθέτει και δήλωση του παιδιάτρου και προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, Ν. Κανάκη, που τονίζει ότι «σε περίοδο κρίσης όμως, οι άνθρωποι αποφεύγουν τους γιατρούς».

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίνας Δ. την οποία παραθέτει το αγγλικό μέσο είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική της κατάστασης που επικαλείται. Η κα Μαρίνα είχε επιχείρηση που έκλεισε το 2009 καθώς δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στα δάνεια που είχε πάρει, ενώ όσες οικονομίες είχε τις ξόδεψε σε δικηγόρους.

Η πίεση που της ασκήθηκε της προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να καταλήξει σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ έναν χρόνο μετά διαγνώσθηκε με καρκίνο. Παρ’ όλα αυτά, η θεραπεία της διακόπηκε πρόσφατα καθώς δεν είχε πληρώσει την ασφάλεια της, ενώ το ίδιο είχε γίνει με τη θεραπεία αποκατάστασης για το εγκεφαλικό…

«Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα κατέληγα έτσι. Πρέπει να πεθάνω επειδή η χώρα μου βρίσκεται σε οικονομικά ερείπια και κατέρρευσε το Εθνικό Συστήματος Υγείας;» διερωτάται η ίδια με πικρία και πόνο…

Το αφιέρωμα του BBC καταλήγει προειδοποιώντας για κινδύνους και απρόβλεπτες συνέπειες από τις περικοπές στην Υγεία και απευθύνει το ερώτημα: «Μπορεί άραγε η Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών χωρίς να επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία των Ελλήνων;»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment