PeristeriNews.gr
Οικονομία

Attica Bank: Στις 13/10 η συζήτηση για την αύξηση κεφαλαίου


Η Γενική Συνέλευση της τράπεζας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και η αναβολή έγινε προκειμένου η διοίκηση της Attica Bank, η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επαφές με τα τρία ξένα funds…

Για τις 13 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, βασικό θέμα της οποίας είναι η έγκριση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση της τράπεζας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και η αναβολή έγινε προκειμένου η διοίκηση της Attica Bank, η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επαφές με τα τρία ξένα funds που έχουν καταθέσει προσφορές για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Bank:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής: «η Τράπεζα»), ανακοινώνει ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2014 και ώρα 12.00, παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 15 μέτοχοι.

Οι παρόντες μέτοχοι εκπροσώπησαν 537.547.245 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, επί συνόλου 1.045.794.145 κοινών μετοχών, δηλαδή ποσοστό 51,401% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Επειδή δεν επετεύχθη η αυξημένη απαρτία που απαιτείται κατά το άρθρο 29 παρ. 3 του κ.ν. 2190/1920, προκειμένου να είναι δυνατή η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναβλήθηκε η συνεδρία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Επιπλέον, αναφορικά με την πρόοδο της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, η Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και ότι οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πρόκειται να συζητηθούν στην Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνεδριάσει στις 13.10.2014, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 5.9.2014 πρόσκληση του Δ.Σ. σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, η οποία δημοσιεύθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment