PeristeriNews.gr
Οικονομία

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια


Την ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Attica Bank, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, η Artemis Financial Sarl, εταιρεία συμφερόντων τoυ επενδυτή Aldridge EDC Specialty Finance, κατέβαλε:

– Το ποσό των 70 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο τιτλοποίησης των δανείων της συναλλαγής

– Το ποσό των 80.000 ευρώ για τη μεταβίβαση του 80% των μετοχών της ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ – Α.Ε. Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Attica Bank δύναται να προβεί σε ανάκληση αναγνώρισης (de-recognition) του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί, στο πλαίσιο της συναλλαγής, και να αναγνωρίσει κέρδος 70 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα διαθέσιμα κεφάλαια, καλύπτοντας πλήρως το ποσό που υπολειπόταν έως και σήμερα για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης κεφαλαιακών αναγκών (stress test) του 2015.

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής και επωφελούς συναλλαγής, η τράπεζα μειώνει σημαντικά την έκθεσή της σε πιστωτικό κίνδυνο και θωρακίζει την κεφαλαιακή της βάση, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει στις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις» σχολιάζει η Attica Bank.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment