PeristeriNews.gr
Οικονομία

Attica Bank: Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2017


Σταθεροποιεί τα αποτελέσματα και περιορίζει τις ζημίες στο πρώτο τρίμηνο, φέτος, η Attica Bank. Ειδικότερα το αποτέλεσμα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκε σε ζημία 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο ρυθμός δημιουργίας ζημιών επιβραδύνθηκε σημαντικά έναντι του τετάρτου τριμήνου του 2016 όταν καταγράφηκε ζημία 23,2 εκατ. ευρώ προ φόρων, αντικατοπτρίζοντας, όπως αναφέρει η τράπεζα, τις ενέργειες εξυγίανσης του ομίλου.

Το μετά από φόρους αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 2,5 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου. Η ζημία μειώνεται στα 2,9 εκατ. ευρώ με την προσμέτρηση λοιπών κονδυλίων στην κατάσταση συνολικού εισοδήματος.

Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση της τράπεζας, η Attica Bank σταθεροποιείται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, γεγονός το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και να αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις των επόμενων περιόδων της τρέχουσας χρήσης. Τα αποτελέσματα και τα μεγέθη τριμήνου 2017 αντικατοπτρίζουν τη θετική εξέλιξη των κινήσεων εσωτερικής αναδιοργάνωσης, ακολουθώντας τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της τράπεζας και, σε συνάρτηση με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την εφαρμογή αρχών σύγχρονου management, σηματοδοτούν ευοίωνες προοπτικές για την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, όπως επισημαίνεται. Ο όμιλος διαθέτει δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών (CET 1) της τάξης του 14,3%, o οποίος αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της συναλλαγής των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, οι σωρευτικές προβλέψεις καλύπτουν περίπου το 30% επί του συνόλου του υπολοίπου των δανείων και σε συνδυασμό με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ενισχύσουν περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση.

Τα κέρδη προ προβλέψεων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 10,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 13,9 εκατ. ευρώ περίπου τη συγκριτική περίοδο, ενώ τα ίδια κεφάλαια του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 629,9 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του ενεργητικού του ομίλου ανήλθε σε 3,6 δισ. ευρώ.

Στο τρίμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς ανήλθαν σε 12,7 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το υπόλοιπο των σωρευτικών προβλέψεων σε 1.220,3 εκατ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 30,6% του συνολικού υπολοίπου των δανείων.

Οι συνολικές προβλέψεις καλύπτουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) κατά ποσοστό 50% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment