Viber
PeristeriNews.gr
Media

Απεργία σε πρακτορεία Τύπου, πιεστήρια



Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Μαζί τους θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, ενώ το σωματείο τους, καλεί σε κοινό αγώνα τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το Σωματείο Λιθογράφων, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και το Σωματείο των Πρακτορείων Τύπου, συντονίζουν τη δράση τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και εκδότες.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ξεκάθαρο σχεδιασμό από πλευράς εκδοτών, ανεξάρτητα από τα πόσα πρακτορεία Τύπου θα μείνουν ή θα δημιουργηθούν, ενώ για την επιστολή που εστάλη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει, ότι στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται μόνο τα συμφέροντα των εκδοτών, χωρίς λέξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Οι εκδότες παίζουν τον παπά και η κυβέρνηση κάνει τον τσιλιαδόρο» συνοψίζει το σκηνικό που παίζεται αυτή τη στιγμή στις πλάτες των εργαζομένων στα πρακτορεία, υπογραμμίζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Αθηνών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μεταβίβαση της «Εφημερίδας των Συντακτών» σε εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη

Peristeri News

Μάχη στο Χόλιγουντ για την αγορά της Warner Bros

Peristeri News

Η Netflix εξαγόρασε τη Warner Bros Discovery

Peristeri News

Leave a Comment