Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής του κυπριακού χρέους

Το ενδεχόμενο διαγραφής δημόσιου χρέους της Κύπρου απέκλεισε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι τούτο θα διακύβευε την αξιοπιστία της ευρωζώνης.

Το ενδεχόμενο διαγραφής δημόσιου χρέους της Κύπρου απέκλεισε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι τούτο θα διακύβευε την αξιοπιστία της ευρωζώνης. “Δεν είπαμε όλες οι ελληνόφωνες χώρες. Είπαμε η Ελλάδα. Αποτελεί τμήμα της αξιοπιστίας σου να παραμένεις με τις ενδείξεις που έχεις δώσει”, είπε ο Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

“Αναμένω ότι ένα κούρεμα δεν θα είναι μέρος των εργαλείων που θα χρησιμοποιοιηθούν βάσει προτεραιότητας (στην Κύπρο). Από την πλευρά μου θέλω να αποκλείσω την πιθανότητα”, πρόσθεσε ο Γιούνκερ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η Κύπρος απέρριψε χθες ως μη βάσιμες πληροφορίες περί απαίτησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη διαγραφή μέρους του χρέους της ως προϋπόθεση συμμετοχής του στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment