Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεγκλωβισμός 145 μεταναστών από νησίδα στον Έβρο



Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου.

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν τρεις βάρκες, δύο της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των μεταναστών που είναι στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Από τους 145, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή. Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες με Τούρκους στρατιώτες που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Άρχισε το σχέδιο αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά

Peristeri News

Σφραγίστηκαν πέντε οίκοι ανοχής σε ελέγχους της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment