Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς,με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς,με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης πρόσθεσε: «Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός. Αφενός να δώσει όσο πιο πολλές αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Και αφετέρου να δημιουργεί προϋποθέσεις και να προχωρεί στα ζητήματα της ανάπτυξης. Αυτό ήταν και το πλαίσιο της συζήτησης που έγινε με τον Πρωθυπουργό».

