PeristeriNews.gr
Καιρός

Ανεβαίνει ο υδράργυρος


Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και από το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία τους 36 Ανεβαίνει ο υδράργυροςμε 38 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Leave a Comment