Κοινωνία

Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων

Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.  

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).

Παράλληλα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς το 45% αναμένει επιδείνωση της ζωής του, ενώ το συντριπτικό 92% δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.

Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.

Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα, πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών.

Τέλος, σε ποσοστό 70%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης μέτρησης.

Related posts

Μενίδι: Συνελήφθη 22χρονος για την επίθεση με μαχαίρι

Peristeri News

Χωρίς ρεύμα σπίτια και μαγαζιά στο κέντρο του Περιστερίου

Peristeri News

Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment