Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αναστολή πλειστηριασμών έως 30 Μαΐου



Αναστέλλονται από την πρώτη του χρόνου και μέχρι τις 30 Μαΐου οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ.

Αναστέλλονται από την πρώτη του χρόνου και μέχρι τις 30 Μαΐου οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ. Για την αναστολή εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Διασφαλίζεται έτσι, η άμεση ισχύ της αναστολής των πλειστηριασμών, ώστε να αποτραπούν και οι πλειστηριασμοί που έχουν οριστεί για τις πρώτες εβδομάδες του έτους.

Με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή θα παραταθεί μέχρι τις 30.6.2011, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και η απαγόρευση των πλειστηριασμών που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ανεξαρτήτως ποσού της απαίτησης. Η απαγόρευση αυτή προβλέπεται ήδη στο νόμο 3869/2010 για τη “ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων” και λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2010 και γι’ αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Παράταση για πληρωμή οφειλών έως τη Δευτέρα

Peristeri News

Φορολοταρία Οκτωβρίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Από Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Peristeri News

Leave a Comment