Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αναχρονιστικά και ακατανότητα τα περί τεμένους στην Αγία Σοφία

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας.

Πρόσθεσε πως οι χριστιανικοί βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Leave a Comment