PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Amazon: Σύσταση ταμείου για την κλιματική αλλαγή


Ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικών πωλήσεων Amazon ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ύψους 2 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση εταιρειών που θα βοηθήσουν να επιτευχθεί η «οικονομία μηδενικού άνθρακα».

«Το Ταμείο Δέσμευσης για το Κλίμα (Climate Pledge Fund) πρόκειται να επιτρέψει την ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Amazon και σε άλλες εταιρείες να καταστούν ουδέτερες ως προς τον άνθρακα έως το 2040», ανέφερε η εταιρεία στο δελτίο Τύπου της.

Η Amazon διαχειρίζεται ένα γιγαντιαίο επιμελητηριακό δίκτυο σε όλο τον κόσμο για τις παραδόσεις της, αλλά έχει αναπτύξει επίσης ένα ευρύ πληροφοριακό δίκτυο που χρησιμοποιεί διακομιστές, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Ο όμιλος πέρυσι δεσμεύθηκε να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2040, απόφαση που μερικές φορές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό οι οργανώσεις που καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, λόγω του πολύ μεγάλου αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους – από νεοφυείς εταιρείες έως ήδη ενεργές – θα έχουν την δυνατότητα να επιλεγούν για χρηματοδότηση.

«Το Ταμείο Δέσμευσης για το Κλίμα θα επενδύσει σε εταιρείες από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της εφοδιαστικής, της παραγωγής, της αποθήκευσης ή της χρήσης ενέργειας, αλλά και στον τομέα της μεταποίησης και των υλικών, της κυκλικής οικονομίας και του αγροτοδιατροφικού τομέα», ανακοίνωσε η Amazon.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να επιτρέψει να συμμετάσχουν στο εν λόγω επενδυτικό ταμείο και άλλες εταιρείες, που έχουν συνεργαστεί με την πρωτοβουλία για την ουδετερότητα άνθρακα, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι.

Στην έκθεσή της του 2019 σχετικά με τις δεσμεύσεις της για την αειφορία, η Amazon τονίζει επίσης πως έχει υπερκαλύψει τους στόχους του αρχικού της σχεδίου για χρήση μόνο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία δε, σκοπεύει να επιτύχει κατανάλωση 100% ανανεώσιμης ενέργειας το 2025, δηλ. πέντε χρόνια πριν από την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί στην υπόσχεσή της για τους κλιματικούς της στόχους.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ ,AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment