Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κυρώσεις για το προσφυγικό



Την περικοπή κονδυλίων για όσες χώρες της Ε.Ε. επιδεικνύουν μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό ζητεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, όπως ακριβώς έκανε και η Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια του προσφυγικού προβλήματος.

Αντίθετα, συνεχίζει, κάποιες άλλες χώρες επέτρεψαν στην Ευρώπη να επιστρέψει σε ξενοφοβικές ιδέες.

Στη συνέχεια, κάνει ειδική μνεία στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, αναφέροντας ότι από την Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσουν περίπου 66.000 άτομα. Έως τώρα όμως, έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 5.200.

«Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες» τονίζει ο κ. Τσίπρας και καλεί την Ε.Ε. να αξιοποιήσει τη μεγάλη της επιρροή.

«Όποιος αρνείται τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα λάβει λιγότερα χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία» καταλήγει ο Πρωθυπουργός.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ακριτίδης

Peristeri News

O Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τη Γαλλίδα ομόλογό του στη φρεγάτα Κίμων

Peristeri News

Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης από το Κίνημα Δημοκρατίας

Peristeri News

Leave a Comment