Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αλ Κάιντα: Η Σαουδική Αραβία θα πληρώσει για τις εκτελέσεις



Η Αλ Κάιντα προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία ότι θα πληρώσει για την εκτέλεση δεκάδων μελών της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς την «πρωτοχρονιάτικο δώρο» του Ριάντ στους δυτικούς συμμάχους του.

Μολονότι ήταν η εκτέλεση Σαουδάραβα, φιλοϊρανού σιίτη κληρικού που δημιούργησε τη μεγάλη διεθνή ένταση στη Μέση Ανατολή, η πλειονότητα των εκτελεσθέντων από το σαουδαραβικό καθεστώς στις 2 Ιανουαρίου ήταν σουνίτες μουσουλμάνοι, μέλη της Αλ Κάιντα.

Σε δήλωση δύο εκ των πτερύγων της Αλ Κάιντα, της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική), την Κυριακή, αναφέρεται ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε στις εκτελέσεις, παρά την προειδοποίηση να μην το πράξει.

«Ωστόσο εκείνοι (σ.σ. η Σαουδική Αραβία) επέμειναν να προσφέρουν το αίμα καλών μουτζαχεντίν στους Σταυροφόρους για τις γιορτές τους, εν όψει του νέου έτους», αναφέρουν τα δύο τμήματα της Αλ Κάιντα.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει προκύψει από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, επίσης σουνιτική μουσουλμανική οργάνψση, απείλησε την περασμένη εβδομάδα να καταστρέψει σαουδαραβικές φυλακές στις οποίες κρατούνται τζιχαντιστές, καταδικάζοντας και το ίδιο τις εκτελέσεις.

Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος μάχονται κατά της Σαουδικής Αραβίας, μολονότι εκείνη θεωρείται ο πυλώνας του σουνιτικού Ισλάμ στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτές θεωρούν ότι, παρά το γεγονός ότι η εκτέλεση του σιίτη κληρικού έγινε το θέμα της επικαιρότητας, λόγω της αντίδρασης του Ιράν, βασικός στόχος του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας με τις εκτελέσεις ήταν να πλήξει το ρεύμα του σουνιτικού τζιχαντισμού στο εσωτερικό της.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment