PeristeriNews.gr
Καιρός

Αίθριος καιρός με νεφώσεις


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι η σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου, της στέρεας και πιθανόν της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. από το απόγευμα στο βόρειο ιόνιο και βαθμιαία έως τη νύχτα στο νότιο ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν των υπολοίπων περιοχών.
Άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα και από τα βόρεια. στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα και από τα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και στη Θεσσαλία πιθανόν τοπικά έως 37 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κέλσιου. στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κέλσιου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καιρός: Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment