PeristeriNews.gr
Διεθνή

AirAsia: Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο αεροσκάφος μας (v)


Ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia Τόνι Φερνάντες δήλωσε «συντετριμμένος» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του αποτελούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι σοροί και τα συντρίμμια τα οποία εντοπίστηκαν στην Θάλασσα της Ιάβας, ανοικτά του Βόρνεο, σχετίζονται με την πτήση QZ8501, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Κυριακή το ξημέρωμα, ανέφερε σε επίσημη δήλωσή της η αεροπορική εταιρεία AirAsia.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia Τόνι Φερνάντες δήλωσε «συντετριμμένος» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του αποτελούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Σαράντα σοροί έχουν ανασυρθεί μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών την Τρίτη, σύμφωνα με το ινδονησιακό ναυτικό.

Το μοιραίο Airbus A320-200, το οποίο μετέφερε 162 ανθρώπους από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, λίγα λεπτά αφού είχε ζητήσει άδεια να πετάξει σε μεγαλύτερο ύψος, για να αποφύγει τα σύννεφα.

Ο εντοπισμός έγινε την τρίτη ημέρα των ερευνών.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στο στενό της Καριμάτα, νοτιοδυτικά του Παγκαλάν Μπουν, στην επαρχία του Κεντρικού Καλιμαντάν της νήσου Βόρνεο.

Ο κ. Φερνάντες δήλωσε: «Είμαι απόλυτα συντετριμμένος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για όλους μας στην AirAsia, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ωστόσο πρώτη μας προτεραιότητα είναι το να είναι καλά οι οικογένειες όσων επέβαιναν στην πτήση QZ8501».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment