Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αγώνας δρόμου για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου



Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, όπως ανέφεραν απόψε διπλωμάτες, μετά από πέντε ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, όπως ανέφεραν απόψε διπλωμάτες, μετά από πέντε ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε», είπε μία ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε ανώνυμα στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η διαγραφή του χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει αποκλειστεί. «Δεν θα υπάρξει κούρεμα, ούτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε η πηγή αυτή. Στα σενάρια που συζητούνται περιλαμβάνεται και η αύξηση της φορολογίας των εταιρειών από το 10% στο 12,5%.

Κατά άλλες πληροφορίες, είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιας μορφής κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και κάλυψη των ζημιών για τους καταθέτες, με τραπεζικές μετοχές.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται μια φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, της οποίας το ακριβές ποσοστό θα προσδιοριστεί, καθώς και μια έκτακτη εισφορά κάτω του 10% επί του κεφαλαίου των καταθέσεων, η οποία θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με το ποσό.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment