Πρωινές ώρες της Τετάρτης (25/06) στην Αγία Βαρβάρα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) προχώρησαν στη σύλληψη 45χρονου άνδρα, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν δραπέτης Καταστήματος Κράτησης και καταδικασμένος για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ναρκωτική ουσία. Μαζί του βρισκόταν 30χρονη γυναίκα, η οποία μετέφερε οπλισμό.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίας Βαρβάρας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δραπέτη στην Αγία Βαρβάρα:
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-6-2025, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 45χρονος, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης της χώρας μας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίας Βαρβάρας για απόδραση κρατουμένου, ψευδή κατάθεση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας τον 45χρονο να κινείται από κοινού με γυναίκα ηλικίας 30 ετών, την κίνηση των οποίων έκριναν ύποπτη και τους κάλεσαν σε έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 45χρονος προκειμένου να δυσχεράνει τα ταυτοποίησή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς.
Έπειτα από διασταύρωση των στοιχείων του, σε βάση δεδομένων συσκευής που φέρουν οι περιπολίες, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που έδωσε αντιστοιχούσαν σε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
Ακόμα, στην κατοχή της 30χρονης και πιο συγκεκριμένα στην τσάντα της βρέθηκε περίστροφο με -3- φυσίγγια στον κύλινδρο.
Κατόπιν, οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίας Βαρβάρας, όπου στο πλαίσιο περαιτέρω έρευνας της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης της χώρας από τις 3-9-2024, μετά από άδεια που είχε λάβει και δεν επέστρεψε ως όφειλε.
Πιο συγκεκριμένα, εξέτιε ποινή κάθειρξης -7- ετών και -6- μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, καθώς τον Δεκέμβριο του 2020 ενήργησε πυροβολισμό σε βάρος ατόμων που επέβαιναν σε όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους από σύγκρουση του οχήματός τους με έτερα σταθμευμένα οχήματα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

