Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυξήθηκε στο 13% η ανεργία στην Ιταλία

Καταγράφοντας αύξηση 0,2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στο 13% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση 0,2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Από τα στοιχεία της Istat προκύπτει ότι συνολικά 3.302.000 Ιταλοί βρίσκονταν σε αναζήτηση εργασίας τον Μάρτιο.

Η ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών άγγιξε το ποσοστό του 43,1%, το οποίο είναι και το υψηλότερο των τελευταίων επτά μηνών.

Η νέα αυτή αύξηση της ανεργίας στην Ιταλία έρχεται παρά την έγκριση που έδωσε το κοινοβούλιο, τον περασμένο Δεκέμβριο, για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού, με βασικά σημεία την διεύρυνση των συμβολαίων αορίστου χρόνου, και την παροχή μεγαλύτερης ευχέρειας απολύσεων στους εργοδότες.

Κύριος στόχος της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία προώθησε το συγκεκριμένο μέτρο και με προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης, ήταν η αύξηση της απασχόλησης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Οργισμένος Ιμάμογλου: «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια»

Peristeri News

Leave a Comment