Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία τον Αύγουστο



Ξανά την …ανηφόρα πήραν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Αύγουστο.

Ξανά την …ανηφόρα πήραν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Αύγουστο.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τα καινούργια χρέη (δηλαδή αυτά που έχουν σχηματιστεί από τις αρχές του χρόνου) έφτασαν στο τέλος Αυγούστου στα 6,923 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 645 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο.

Η αύξηση του Αυγούστου έναντι του Ιουλίου, ήταν σχεδόν διπλάσια αυτής που καταγράφηκε τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου (388 εκατ. ευρώ).

Η λήξη της προθεσμίας για την καταβολή του φόρου εισοδήματος αλλά και η μείωση του αριθμού των φορολογουμένων που έσπευδαν να πληρώσουν την εφορία για να μηνυποστούν «κούρεμα» στις καταθέσεις τους, αποτυπώθηκε και στους αριθμούς.

Τα συνολικά χρέη προς την εφορία, ξεπέρασαν πλέον και τα 79 δισεκατομμύρια ευρώ (79,1 δισ. ευρώ).

Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 545 εκατ. ευρώ αν προστεθεί το συσσωρευμένο χρέος μέχρι 31/12/2014 (72,18 δισεκατομμύρια ευρώ) με την καινούργια οφειλή που σχηματίστηκε από τις αρχές του χρόνου (6,923 δισ. ευρώ).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Παράταση για πληρωμή οφειλών έως τη Δευτέρα

Peristeri News

Φορολοταρία Οκτωβρίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Από Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Peristeri News

Leave a Comment