PeristeriNews.gr
Καιρός

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές


Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια κατά 4 με 6 βαθμούς.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη κεντρική Μακεδονία έως 17 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στη Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι και το μεσημέρι στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια κατά 3 με 4 βαθμούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment