Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αυξάνονται τα «φέσια» στην εφορία

Στους 4.351.315 σκαρφάλωσε ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία τον Σεπτέμβριο, αυξημένος κατά 476.413. Περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις ενώ περίπου 1,8 εκατ. οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο, τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 4,907 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο διαμορφώνεται πλέον στα 104,916 δισ. ευρώ, έναντι του ποσού των 104,490 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο.

Σε μηνιαία βάση το νέο ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε στα 588 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει σε 1,419 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μείωση κατά 58,6%.

Εκ των 104,49 δισ. τα 19,2 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και έτσι το πραγματικό ληθιπρόθεσμο υπόλοιπο διαμορφώνεται στα 85,7 δισ. ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σχεδόν 1 στους 7 στην Ελλάδα χωρίς βασικά αγαθά

Peristeri News

Πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το 1ο δίμηνο εφέτος

Peristeri News

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026

Peristeri News

Leave a Comment