PeristeriNews.gr
Διεθνή

Adrian Darya 1: Σβηστός ο αναμεταδότης στα ανοιχτά της Συρίας


Έσβησε τον αναμεταδότη του στη Μεσόγειο, δυτικά της Συρίας, το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις δυτικές δυνάμεις και το οποίο μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο, έστειλε το τελευταίο του σήμα δίνοντας τη θέση του ανάμεσα στην Κύπρο και τη Συρία πλέοντας προς βορρά στις 15:53 ώρα Γκρίνουιτς (18:53 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Το πλοίο, πρώην Grace 1, συνελήφθη από κομάντος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στις 4 Ιουλίου με την υποψία ότι κατευθυνόταν στη Συρία σε παραβίαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο εβδομάδες μετά, το Ιράν συνέλαβε σε αντίποινα ένα υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ το οποίο κατευθυνόταν προς τον Κόλπο.

Το Γιβραλτάρ άφησε ελεύθερο το ιρανικό πλοίο στις 15 Αυγούστου, αφού έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Τεχεράνη ότι το πλοίο δεν θα ξεφορτώσει τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρει στη Συρία.

Ναυτιλιακές πηγές υποστηρίζουν ωστόσο πως το δεξαμενόπλοιο είναι πιθανό να προσπαθήσει να μεταφέρει από πλοίο σε πλοίο με ένα άλλο σκάφος για μέρος του φορτίου του, αφότου το Ιράν δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την πώληση.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει ότι όποια χώρα παράσχει βοήθεια στο πλοίο θα θεωρηθεί ότι παρέχει υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση, στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών περιέλαβε την Παρασκευή το δεξαμενόπλοιο στη μαύρη λίστα του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment