• Τετάρτη, 16 Οκτώβριος, 2019

Action4Green: Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση

Peristeri News
Σεπτέμβριος28/ 2018

Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας.

Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την Ανακύκλωση στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους αναγνωρίζοντας ότι η Ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για θέματα Ανακύκλωσης, μέλη και εθελοντές της περιβαλλοντικής ομάδας Action4Green των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, επιμελήθηκαν ένα βίντεο με τίτλο: «Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση».

Ανακύκλωση με καθαρά τεχνικούς όρους είναι η σωστή διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας (γυαλί, χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο, λευκοσίδηρο και ξύλο) και η επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής.

Το βίντεο, συνολικής διάρκειας 4 λεπτών, απαρτίζεται από 5 σύντομες ιστορίες στις οποίες περιγράφονται μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν Ανακυκλώνουμε καθώς και προτάσεις για να τα διορθώσουμε.