PeristeriNews.gr
Πολιτική

Aντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία


Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επετέθη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως στις 7 Ιουλίου του 2010, «έλεγε να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μνημονιακή υποχρέωση».

«Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης.

«Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση».

“Κλείνουμε κάθε παράθυρο για πώληση δημόσιας γης και στο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα θα είμαστε απόλυτοι”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ψεύδεται κατ’ επανάληψη.

Κάλεσε επίσης τον κ. Παπακωνσταντίνου να διευκρινίσει σε ποιο σημείο της αναφοράς του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο αναφέρεται η πρόταση να μπει η αξιοποίηση της δημόσιας γης στο μνημόνιο. «Αν δεν απαντήσετε επιβεβαιώνεται γιατί η ΝΔ ζητά να παραιτηθείτε», πρρόσθεσε.

«Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη», συνέχισε.

«Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε», ανταπάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, συμφώνησε με τον στόχο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της εκποίησής της: «Βγαίνει και λέει ο πρωθυπουργός, ότι θα βάλουμε όρο και στο Σύνταγμα, πως δεν πωλείται ελληνική γη. Δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό. Να θυμίσω πόσα συμβόλαια έχουν γίνει από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πόση δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί;»

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως «καμώνεται ότι τσακώνεται με την τρόικα, για πράγματα όμως, που είχε συζητήσει μαζί τους, είχε συναποφασίσει και υπογράψει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment