PeristeriNews.gr
Πολιτική

Aλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται να δεχθεί η Ελλάδα να χάσει πόρους


«Η Ελλάδα υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Όπως είπε, με βαση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητηματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν. Συμπλήρωσε, δε, πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Μιλώντας για το νέο σύστημα ασύλου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες.

«Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

«Δεν μπορεί κάθε χώρα να λυσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτη τη στάση θα επιμείνουμε», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment