Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Να αλλάξουν οι ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων ζητεί ο ΟΕΕ



Ζητεί από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Να αναθεωρηθούν οι καταληκτικές προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων, κατά χρονικό διάστημα αντίστοιχο της καθυστέρησης έναρξης, ζητεί από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της σχετικής εφαρμογής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόλλιας, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Σαββαΐδου εξέδωσε χθες εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει ότι η τελική προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου, όμως η σχετική εφαρμογή στο TAXIS δεν έχει ακόμα ανοίξει.

«Εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόλις δύο μήνες και κάτι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων για να φέρουν σε πέρας τη συμπλήρωση και υποβολή όλου του όγκου των δηλώσεων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΕΕ.

Ο κ. Κόλλιας κατέληξε ότι θα χρειαστεί παράταση των προθεσμιών, «δηλαδή, ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, με δυσβάσταχτο κόστος για όλους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment