Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανοιχτός σε διάλογο με τις ΗΠΑ ο Άσαντ



Σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία «πίεση στην κυριαρχία» της χώρας του.

Ανοιχτός σε έναν διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξή στην εκπομπή “60 Λεπτά” του αμερικανικού δικτύου CBS, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία «πίεση στην κυριαρχία» της χώρας του.

«Στη Συρία λέμε ότι ο κάθε διάλογος είναι ένα θετικό πράγμα και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με τον καθέναν συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά ο,τιδήποτε το οποίο να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Άσαντ, ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Σύρο ηγέτη για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ Δαμασκού και Ουάσιγκτον.

Όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να υπάρξει ένας πολιτικός συμβιβασμός κατόπιν διαπραγματεύσεων με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, αποκλείοντας τον Άσαντ από τις συζητήσεις. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα διευκρίνισε ότι τα σχόλια του Τζον Κέρι δεν αναφερόταν ειδικά στον Άσαντ και ότι η Ουάσιγκτον δεν θα διαπραγματευτεί μαζί του.

Η Ουάσιγκτον όμως έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητά της στη Συρία τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εναντίον των οποίων μάχονται και οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ- Άσαντ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment