Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι οικονομικές δυσκολίες της αγοράς του Περιστερίου



Μαρτυρία του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Plateia café»…

Συνέντευξη στην Χαρά Μάρκου

Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και των δύσκολων καιρών που βιώνουμε όλοι μας, το PeristeriNews.gr μίλησε με τον έναν εκ των ιδιοκτητών της καφετέριας «Plateia café» που λειτουργεί κάτω από το Δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου.

Έρχεστε αντιμέτωπος καθημερινά με δυσκολίες και άγχη που αφορούν το πώς να διατηρήσετε τον ανταγωνισμό στο επάγγελμα το οποίο έχετε κληθεί ν΄ακολουθήσετε. Υποχρεώσεις της επιχείρησης και τα λοιπά, σας κλέβουν χρήματα και εν μέρει χρόνο, οδηγώντας σας σε οικονομική δυσπραγία. Τι λύσεις βρίσκετε και πώς ανταπεξέρχεστε στα προβλήματα που δημιουργούνται;

Αυτό αφορά τη σχέση που διατηρούμε με τους πελάτες μας καθώς και τη νοοτροπία που έχουν εκείνοι. Το κατάστημά μας προσφέρει καφέ, παρέχουμε υπηρεσίες και κατά συνέπεια δενόμαστε με τους πελάτες. Οι σχέσεις μας είναι φιλικές με εκείνους. Γίνονται στο κατάστημά μας έλεγχοι από το ΙΚΑ και το υγειονομικό σε τακτική βάση με αποτέλεσμα την καλύτερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Δεδομένου ότι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα δεκάδων επιχειρήσεων. Αυτό πόσο σας επηρεάζει;

Παρότι παλαιότερα ο κόσμος έπινε ένα καφέ σε καθημερινή βάση, τώρα έχει κοπεί. Εμείς προσπαθούμε να τους παρέχουμε δωρεάν καφέ, εντούτοις η αξιοπρέπεια τους δε το επιτρέπει. Ο ψυχολογικός παράγοντας συμβάλλει καθοριστικά σ΄ αυτό. Οι τιμές μας έχουν φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Υπάρχουν ακόμη μέρες και μήνες που μπαίνουμε μέσα. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι.

blank

Οι τάσεις της εποχής στην κατανάλωση καφέ, ροφημάτων κτλ, κατά πόσο έχει επηρεάσει το μαγαζί σας και ποιες είναι οι επιδράσεις τους στο κατάστημά σας;

Επειδή είμαστε συνοικιακό μαγαζί, δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιρροή από τις τάσεις, αλλά μία φορά το εξάμηνο ή μία φορά το χρόνο παρακολουθούμε σεμινάρια προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών. Βέβαια, οι θαμώνες μας είναι μέσης ηλικίας και προτιμούν περισσότερο τον ελληνικό καφέ και το τσίπουρο.

Ποιος είναι ο μελλοντικός σας στόχος για περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία στο μαγαζί σας;

Επιθυμούμε να βάλουμε τραπεζάκια έξω καθώς και να επεκταθούμε επιχειρηματικά ανοίγοντας κι άλλο μαγαζί σε γύρω περιοχή. Αυτό θα επιφέρει επίσης την πρόσληψη κι άλλων υπαλλήλων.

Μακάρι να το πετύχουμε!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κοσμοσυρροή στην αγορά του Περιστερίου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Peristeri News

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Leave a Comment