Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Π. Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές



Δηλώνει ακόμη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ.

Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

«Όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο», ξεκαθαρίζει.

Δηλώνει ακόμη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ.

Σε ό,τι αφορά πάντως τους τουρίστες διευκρινίζει ότι θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης.

«Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο. Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» διερωτάται.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες αντιβιοτικού φαρμάκου

Peristeri News

Περιστέρι: Σύλληψη δύο ανηλίκων για κλοπή μοτοσικλέτας

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα μετρό, λεωφορεία και τραμ

Peristeri News

Leave a Comment