Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να μειώσει τις κατώτατες συντάξεις



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η πρόθεση αυτή οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους και «στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αναφέρει με το email που απέστειλε στην τρόικα στις 29 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώπου είναι σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, με την ίδια απόφασή της δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η πρόθεση αυτή οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους και «στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία», καταλήγει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Leave a Comment