Viber
PeristeriNews.gr
Υγεία

Γέννησε ενώ είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας



Μια 36χρονη Σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί.

Μια 36χρονη Σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί, σύμφωνα με τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό, η 36χρονη γέννησε τον Σεπτέμβριο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους ενός κιλού και 775 γραμμαρίων μετά από 31 εβδομάδες κύησης.

Η μητέρα, της οποία η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, γεννήθηκε χωρίς μήτρα εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Της έγινε μεταμόσχευση μήτρας με δότρια μια 61χροινη γυναίκα, η οποία είχε ήδη περάσει προ επταετίας στην εμμηνόπαυση. Η μητέρα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τον τοκετό και το μωρό βγήκε από τη μονάδα των νεογνών δέκα ημέρες μετά τη γέννηση. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, όπως αναφέρει η ιατρική επιθεώρηση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης υγείας στο Περιστέρι στις 18 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Aπό τι νοσούν περισσότερο οι Έλληνες

Peristeri News

Οι επιπτώσεις των σύντομων βίντεο στον εγκέφαλο

Peristeri News

Leave a Comment