Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στόχος το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τα προαπαιτούμενα



Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκε στην πορεία του προϋπολογισμού και στα προαπαιτούμενα που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων συνδέεται άμεσα με την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα, καθώς και η κατάργηση της υποχρέωσης για υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ.

Σήμερα πάντως δεν συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των ενστόλων.

Πριν από τη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Peristeri News

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Peristeri News

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Leave a Comment