Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη μεταξύ στρατού – ισλαμιστών πολιτοφυλάκων



Δεκαέξι άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ισλαμιστών πολιτοφυλάκων στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης.

Δεκαέξι άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ισλαμιστών πολιτοφυλάκων στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, όπως ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

«Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι στρατιώτες. Τρεις άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους και ένας αιγύπτιος πολίτης σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε το σπίτι τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια νοσοκομειακή πηγή ζητώντας να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους οι φονικές συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από επίθεση μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών πολιτοφυλακών εναντίον στρατοπέδου.

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία συνεχίστηκε με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ειδικών δυνάμεων του στρατού και των παραστρατιωτικών ισλαμικών ομάδων που ελέγχουν τη Βεγγάζη, πρωτεύουσα της ανατολικής Λιβύης, μετά την πτώση του καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η Βεγγάζη είναι σχεδόν καθημερινά πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τις ριζοσπαστικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και η Ανσάρ Αραρίγια που χαρακτηρίζεται από την Ουάσιγκτον ως τρομοκρατική οργάνωση. Η βία θα μπορούσε να βυθίσει τη Λιβύη σε νέο εμφύλιο πόλεμο, εν μέρει λόγω των αδύναμων μεταβατικών κυβερνήσεων οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να δημιουργήσουν επαγγελματικό στρατό και αστυνομία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment