PeristeriNews.gr
Lifestyle

Πέθανε ο τραγουδιστής της σόουλ, Bobby Womack



Σε ηλικία 70 ετών όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπός του.

Ο γνωστός τραγουδιστής της σόουλ μουσικής, Μπόμπι Γουόμακ, πέθανε σε ηλικία 70 ετών όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπός του. Τα αίτια του θανάτου του δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο, ο Αμερικανός καλλιτέχνης έπασχε από καρκίνο και Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα είχε προβλήματα από τη χρήση ναρκωτικών.

Γεννημένος το 1944, ο Γουόμακ έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1950, όταν τραγουδούσε – μαζί με τους αδελφούς του – εκκλησιαστική μουσική (gospel), ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε μία από τις βασικές φιγούρες της R&B μουσικής. Η πιο δημιουργική του περίοδος ήταν μεταξύ 1970 και 1990, εικοσαετία κατά την οποία έβγαλε 36 singles.

Τραγούδια του ηχογραφήθηκαν από την Τζάνις Τζόπλιν, τον Ουίλσον Πίκετ και πολλούς άλλους. Ο Σαμ Κουκ, προσωπικός του φίλος, τον έπεισε να επιτρέψει στους Rolling Stones να ηχογραφήσουν το «It’s All Over Now» για το οποίο ο Γουόμακ είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο BBC πριν από μερικά χρόνια: «Όταν Κουκ μου είχε πει πως αυτό το γκρουπ (Rolling Stones) μια μέρα θα γίνεις κομμάτι της ιστορίας, εγώ του είχα απαντήσει: «Τότε, γιατί δεν ηχογραφούν τα δικά τους τραγούδια;».

Ορισμένα από τα πιο γνωστά κομμάτια που ερμήνευσε ήταν το «Looking for Love», «That’s the Way I Feel About Cha» και «Woman’s Gotta Have it». Το 2012 κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ (μετά από μια δεκαετία) με τίτλο «The Bravest Man in the Universe». ​

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα

Peristeri News

Στην Εντατική ο Δημήτρης Σταρόβας με εγκεφαλικό

Peristeri News

Παρατράγουδα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Peristeri News

Leave a Comment