PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στον απόηχο τη χθεσινής συνεδρίασης


Στο τραπέζι θα τεθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση μετά τις «ηχηρές» διαρροές που παρατηρήθηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σε απολογισμό της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή προχωρούν σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο τραπέζι θα τεθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση μετά τις «ηχηρές» διαρροές που παρατηρήθηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά έναν βουλευτή λιγότερο, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε παρών στο άρθρο 1 για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως έχει προκαλέσει και η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες. Επιπλέον πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί και το παρών του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη για το ίδιο άρθρο.

Ο πρόεδρος του Κινήματος έσπευσε χθες να προβεί σε σκληρή δήλωση αποδοκιμασίας για τις δύο αυτές επιλογές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε διαγραφές.

Στο σημερινό τετ α τετ του Μαξίμου θα γίνει και η απαραίτητη προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στην Αθήνα, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση δόσης ύψους 11,8 δισ. ευρώ.

Για την κυβέρνηση η χθεσινή δοκιμασία στέφθηκε με επιτυχία. Κυβερνητικός παράγοντας αναφέρει με νόημα πως «μπροστά μας πλέον υπάρχουν μόνο οι εκλογές» και μια σειρά από πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις, από πλευράς του Πρωθυπουργού, οι οποίες, κατά τον ίδιο, είναι ικανές να αλλάξουν άρδην το κλίμα στο δρόμο για τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment