Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αναβάλεται η ιταλοτουρκική σύνοδος κορυφής



Με πρωθυπουργική απόφαση διότι επείγει να καταρτιστεί το νέο «κυβερνητικό συμβόλαιο».

Η ιταλοτουρκική σύνοδος κορυφής που είχε προγραμματιστεί για την 17η Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται να αναβληθεί με απόφαση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Η αναβολή θα γίνει προκειμένου ο Λέτα να καθορίσει μαζί με τους κυβερνητικούς του εταίρους, τις λεπτομέρειες του νέου λεγόμενου «κυβερνητικού συμβολαίου».

Η κατάρτιση και η έγκριση του εν λόγω «συμβολαίου» έχει ζητηθεί τόσο από την κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, στην οποία ανήκει ο Λέτα, όσο και από την Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο.

Σε αυτό αναμένεται να προταχθούν πρωτοβουλίες για την μείωση της ανεργίας και την τόνωση της ανάπτυξης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η προσπάθεια περιορισμού της φορολογικής πίεσης, όπως και η προετοιμασία της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Παράλληλα, ο Λέτα αποπειράται να διευθετήσει τις διαφορές που συνεχίζουν να υφίστανται ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι, τον νέο επικεφαλής των Δημοκρατικών, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Αλφάνο.

Ο Ρέντσι ζητεί την κατάργηση του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την δυνατότητα να ανοίξει διάλογος με όλες τις πολιτικές δυνάμεις –όχι μόνο με τους κυβερνητικούς εταίρους– για να καταρτιστεί και να ψηφιστεί ένας



-->

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment