PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δέσμια ενός αποτυχημένου νομίσματος η Ευρωζώνη



Διαπιστώνει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph, εκφράζοντας την ανησυχία της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2014, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

«Δέσμια ενός αποτυχημένου νομίσματος παραμένει η Ευρωζώνη», διαπιστώνει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph, εκφράζοντας την ανησυχία της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2014, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, την ώρα που η αμερικανική και η βρετανική οικονομία συνεχίζουν να ανακάμπτουν, η Ευρωζώνη μοιάζει… κολλημένη στον οικονομικό της βάλτο.

«Η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ της αμερικανικής και της βρετανικής οικονομίας, έναντι της οικονομίας της Ευρωζώνης αποδεικνύει μια και μόνη πραγματικότητα: Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε άρνηση. Αρνούνται να δουν την αλήθεια κατάματα, αρνούνται να παραδεχθούν πως το ευρώ είναι ένα αποτυχημένο νόμισμα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Telegraph.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι λαμβάνουν τη μια ανεπαρκή απόφαση μετά την άλλη, ανίκανοι να παράξουν απτά αποτελέσματα. Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία για την τραπεζική ένωση, η οποία κρίνεται υπερβολικά περίπλοκη για να πετύχει τον κυρίαρχο στόχο: Να αποκτήσει η Ευρωζώνη ένα ισχυρό και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment