Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κυβερνητικό σχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας στην Κύπρο



Την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που έχουν συνάψει δάνειο μέχρι 200.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας, προωθεί η κυβέρνηση.

Την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που έχουν συνάψει δάνειο μέχρι 200.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας, προωθεί η κυβέρνηση.

Λειτουργός του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σχετικό προσχέδιο απόφασης, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Το προσχέδιο, το οποίο τυγχάνει επεξεργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει πρόνοια σύμφωνα με την οποία το κράτος θα αγοράζει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Οι δανειολήπτες θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην κατοικία τους καταβάλλοντας αρχικώς ένα συμβολικό ποσό, ενώ με προσιτούς όρους και προϋποθέσεις θα μπορούν πλέον να αποπληρώσουν το δάνειό τους προς το κράτος, σε μεγάλο χρονικό διάστημα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού της Λιβύης

Peristeri News

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Leave a Comment