Στη σύλληψη του πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.» Πέτρου Κωστόπουλου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Αρχές για χρέη προς το Δημόσιο.
Στη σύλληψη του πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.» Πέτρου Κωστόπουλου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Αρχές για χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο μετά τις 10.00.
Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Ο Π. Κωστόπουλος, ο οποίος παρουσιάζει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στο MEGA, υπήρξε για χρόνια εκδότης με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον τομέα του περιοδικού Τύπου και του ραδιοφώνου.
Στην έναρξη της εκπομπή «Πρωινό mou», ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν έδωσε το παρών, ενώ τη θέση του είχε πάρει ένα σκυλάκι, το οποίο απολάμβανε τα χάδια της Τζένης Μπαλατσινού.
Σε ερώτηση που της έκανε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για το πού βρίσκεται ο σύζυγός της και γιατί απουσιάζει από την εκπομπή, η Τζένη Μπαλατσινού απάντησε: «Κάναμε ένα μαγικό χτες το βράδυ και τον κάναμε σκύλο. Και θα ξαναγίνει Πέτρος, παραμονή Πρωτοχρονιάς».
Mετά την ενότητα της μαγειρικής, μία… κούκλα κάθισε στο πάνελ της εκπομπής και αντικατέστησε τον παρουσιαστή, με την Τζένη Μπαλατσινού να την χαϊδεύει και να την φιλάει, αποκαλώντας την «μωρό μου»!
Στη συνέχεια ωστόσο η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε στο θέμα και συγκεκριμένα είπε: «Λοιπόν εγώ θέλω να σας πω κάτι επειδή παίρνω πολλά μηνύματα, γιατί γράφουν διάφορες ανακρίβειες. Ο Πέτρος σήμερα λείπει γιατί έπρεπε να περάσει από μία νομική διαδικασία. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, είναι για μια υπόθεση από την πτώχευση της Imaco για πλημμέλημα. Δε συνέβη τίποτα τραγικό, τίποτα εξωφρενικό, είναι μια διαδικασία που αρκετοί την περνάνε αυτό το διάστημα με τα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει με τις εταιρίες τους. Αυτό και μόνο και δεν έχει συλληφθεί. Αυτό θέλω να πω».
Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η «Imako Εκδοτική Α.Ε.»
Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την εταιρεία «Imako Εκδοτική Α.Ε.», λανσάροντας αρχικά τα περιοδικά «Nitro» και «DownTown», και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά «Esquire», «InStyle», «OK!», «People», «Nitro» και «DownTown». Στην εκδοτική εταιρεία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).
Από το 2011 η «Ιmako» αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

