Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στους 77 οι ασθενείς από χολέρα στο Μεξικό



Στα 77 ανήλθε ο αριθμός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσουν την έξαρση αυτή ως επιδημία.

Στα 77 ανήλθε ο αριθμός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσουν την έξαρση αυτή ως επιδημία. Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Μερσέδες Χουάν επέμεινε μάλιστα πως η έξαρση κρουσμάτων χολέρας στην Πολιτεία του Ιδάλγο «είναι περιορισμένη κι ελεγχόμενη».

«Βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς εργαζόμαστε σε συνδυασμό με τις πολιτειακές αρχές προκειμένου να αποκλείσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης», επεσήμανε η ίδια έπειτα από επίσκεψή της σε νοσοκομείο της πόλης Ουεχούτλα ντε Ρέγιες. Έως σήμερα έχει καταγραφεί ένας θάνατος ασθενούς, με προηγούμενο ιστορικό προβλημάτων στα νεφρά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κυβερνήτης της Ιδάλγο Χοσέ Φρανσίσκο Ολιβέρα Ρούις δήλωσε πως ειδικοί ερευνούν την αιτία της εμφάνισης της νόσου, που όπως φαίνεται οφείλεται στην ποιότητα του νερού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το στέλεχος του ιού προσομοιάζει με εκείνα στις αντίστοιχες εξάρσεις χολέρας στην Κούβα, την Αϊτή και τη Δομηνικανή Δημοκρατία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού της Λιβύης

Peristeri News

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Leave a Comment