Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

1.227 βιοτεχνίες κατέβασαν ρολά το 2013



Συνεχίζεται η… αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με την κλειδωνιά του λουκέτου να ακούγεται κατά μέσο όρο, καθημερινά, σε 4,5 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η… αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με την κλειδωνιά του λουκέτου να ακούγεται κατά μέσο όρο, καθημερινά, σε 4,5 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.227 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, με μεγάλο “ασθενή” τις ατομικές καθώς κατά το εξεταζόμενο διάστημα την ενεργό δράση αποχαιρέτησαν 959 εξ αυτών. Ειδικότερα τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, 1.227 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, έναντι 1.406 το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Κάνοντας μία αναγωγή στον αριθμό των επιχειρήσεων που έκλεισαν πέρυσι, 5,2 επιχειρήσεις έβγαιναν καθημερινά εκτός δράσης.

Ωστόσο, και παρά το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην αγορά με τα λουκέτα να προστίθενται το ένα μετά το άλλο στην μακρά αλυσίδα των επιχειρήσεων που έχουν παύσει να υφίστανται, οι διαγραφές όπως αυτές προκύπτουν από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στο εννεάμηνο του 2013 είναι μειωμένες κατά 12,7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Μάλιστα τα εν λόγω στοιχεία καταδεικνύουν τάσεις σταθεροποίησης αναφορικά με τη μείωση των διαγραφών, καθώς και οι διαγραφές του πρώτου εξάμηνου του έτους είχαν περιοριστεί κατά 12% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2012. Αξίζει, να σημειωθεί ότι η πορεία προς το θετικότερο, για τον περιορισμό των διαγραφών, ξεκίνησε από το πρώτο τρίμηνο του 2013, όταν οι διαγραφές άγγιζαν τις 602, μειωμένες κατά 4%, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2012.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών

Peristeri News

Πώς αμείβεται η εργασία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Peristeri News

Leave a Comment